Ramponneau

Traditioneel stofferen en canneren

Het atelier

Ramponneau is een atelier gespecialiseerd in het stofferen en canneren van meubels op traditionele wijze, gelegen in Dongelberg (Geldenaken) in Waals-Brabant. De traditionele stoffering en cannage worden met veel zorg en respect voor de tradities gerealiseerd. Ze worden uitgevoerd met eenvoudig gereedschap, natuurlijke materialen en volgens een werkmethode die wordt overgedragen van generatie op generatie ...

Cannage

De cannage of "gaatjesmat" wordt aangebracht op traditionele wijze, volgens de techniek van het weven met 6 strengen. De gebruikte materialen zijn gespleten rotan schors en rotan merg van de beste kwaliteit. Het resultaat is een elegant en sterk vlechtwerk dat uw stoelen een tweede leven biedt!

IMG_7129
IMG_8090

Meubelstoffering

Jute singels, dicht- en losgeweven jute doek, veren, plantaardige en dierlijke crin, baalkatoen en katoenen watten worden tijdens de verschillende fasen van de traditionele opbouw aangebracht en handmatig aan elkaar genaaid met veel geduld en zorg om tot een zitting of rug te komen die de stijl van uw meubel respecteert. Deze traditionele stoffering is duurzaam en zal in comfort winnen door de jaren heen.

Aerogommen

Aerogommen is een techniek die verwant is met het zandstralen. Het gommen gebeurt door met lage druk een natuurlijk schurend materiaal te projecteren. Uw meubels worden ontdaan van hun vernis, was of verf en vinden hun natuurlijke kleur terug!

9E25499E-7352-4CA0-BCD6-5908DC6C171A
IMG_8050

Stoffen en passementen

U vindt in het atelier een selectie stoffen van de hoogste kwaliteit, geproduceerd in België, Frankrijk, Engeland en Denemarken. Samen zoeken we naar de afwerking die bij de stof past die U heeft geselecteerd: galon, dubbele bies, siernagels die uw meubel dat tikkeltje extra geeft en helemaal uniek maakt!

"The only way to do great work, is to love what you do."

Steve Jobs

Over ons

In opleiding Vakman Meubelstoffeerder in Gent sinds 2011, heb ik in 2018 besloten de consultancy te verlaten, een job die ik 13 jaar lang uitoefende en die naar mijn ogen nog weinig zinvol was. Ik voel vandaag de nood om terug te gaan naar het eenvoudige, naar het essentiële. De wil om met mijn handen te werken, de tijd nemen om iets kwalitatiefs te maken, een concreet resultaat bereiken, iets duurzaams creëren, nieuw leven blazen in een meubel ... dat is wat me vandaag drijft!

Aude Simonart

CONTACT

Gegevens

Bericht

logo Ramponneau RGB

Pour toute demande de renseignement ou devis, veuillez compléter le formulaire ci-dessous:

nl_BENederlands (België)